DOM I BOJE 2022

              BOJE NA NAS IMAJU VELIKI UTJECAJ I MOĆAN SU NAČIN STVARANJA RASPOLOŽENJA U SVAKOM DOMU...

Boje na nas imaju veliki utjecaj i moćan su način stvaranja raspoloženja u svakom domu. I dok neke podižu našu energiju i ”tjeraju” na akciju, druge nas smiruju i čine opuštenima. Bez obzira što je igra s bojama uvijek interesantna i izazovna, osim što ih nastojimo prilagoditi svom oku trudimo se prilagoditi i trendovima koji uz nju idu.

Tako, dominacija prirodnih materijala poput zemljane teksture, organskih prirodnih oblika, sirovih materijala i zelenila, ove nas godine, nakon duljeg vremena tjera na izlazak iz zone komfora koju su nam donosili bijeli i neutralni tonovi iz prošlih godina.

Neutralne bež nijanse, u trendovima za ovu godinu, svoje mjesto ustupaju tamnijim, zgasitijim i toplijim tonovima smeđe, a posebno popularna postaje boja čokolade, te terakota sa svojim zanimljivim miksom smeđe i crvene. U takvoj kombinaciji boja zidova i namještaja, korištenje neutralnih tonova zavjesa ili tapeta izvrsno je za postizanje harmonije u svakom prostoru, a uz dodatak teksturiranog mekog namještaja, poput tepiha, jastuka i prekrivača, svaka prostorija našeg doma vrlo se lako pretvara u našu malu privatnu oazu mira i ugode.