DOBAR “STARI” JASTUK

Svojim modernim dizajnom i uzorkom te kvalitetnim materijalom mogu podići svaki prostor i udahnuti mu dašak luksuza i elegancije...

Kod uređenja doma nužno je pozabaviti se dekorativnim sitnicama. One ne samo da osvježavaju svaki interijer već su idealne za personaliziranje našeg životnog prostora oblikujući ga do posljednjeg detalja. Tepisi, zavjese, tepete sve su to dodaci koji nam služe za uljepšavanje prostora i stvaranje opuštajuće odnosno ‘cozy’ atmosfere, a jedan od omiljenih su upravo ukrasni jastuci.  

Svojim modernim dizajnom i uzorkom te kvalitetnim materijalom mogu podići svaki prostor i udahnuti mu dašak luksuza i elegancije. Iako su ukrasni jastuci danas dostupni u svim bojama, oblicima i veličinama, jastučnice koje se mogu mijenjati svake sezone čine ih sve više IN. Ukoliko trebamo hitnu prilagodbu našeg prostora nekom novom trendu ili čisto privremeno ugoditi sebi i svom oku nekim drugim bojama i dezenima, promjenom jastučnice u samo par minuta imamo, bez velike financijske intervencije, ugodan i kvalitetan novi vizual svog ”starog” prostora. 

Osim što vrlo lijepo izgledaju te stvaraju dojam udobnosti, ukrasni jastuci su i vrlo praktični te svakoj prostoriji u kojoj se nađu daju onaj neodoljivi šarm koji zaslužuje. Iako je za aranžiranje prostora uz pomoć  ukrasnih jastuka potrebna praksa, ipak postoji i par trikova koji će nam pomoći ukoliko se odlučimo pozabaviti ukrašavanjem našeg doma ukrasnim jastucima.

1. Najveći jastuk trebao bi biti u kontrastu s bojom kauča. Tako jastuk u nijansama krem boje postavljen na sofu ili kutni kauč u nijansama tamnoplave boje, odlična osnova za druge ukrasne jastuke.

2. Najmanji jastuk na kauču ili krevetu trebao bi se najviše isticati i bojom i svojim oblikom. Što znači, ako su druga dva jastuka na sofi kvadratnog oblika, mali jastuk bi trebao biti pravokutnog oblika ili imati jedinstvene detalje poput: resa, kukičanih obruba, neobičanog oblika i boje.

3. Odmah u startu opskrbite se s nekoliko jastuka različitih oblika i nekoliko navlaka različitih dezena i boja, koje onda možete izmjenjivati ​​u različitim kombinacijama. Naravno, na vama je da ih slažete sve dok ne dobijete kombinaciju koja vam najviše privlači oko. 

I naravno, slijedite gore navedene savjete, ali ne ignorirajte i svoj instinkt. Ukoliko vam se sviđa određeni koncept te vam pruža osjećaj ugode, onda je on definitivno dobar izbor bez obzira je li u skladu s pravilima i trendovima ili ne.